Сериозен отзвук на допинг скандала в плуването. Бивши и настоящи състезатели, които попадат в олимпийските отбори на България, изразиха мнение с уличените трима представители на националния тим.

21-годишният Антъни Иванов, който има квота за Олимпиадата в Токио, организира онлайн среща с тримата състезатели в социалната мрежа „Instagram“, като обяви, че ги подкрепя. и следващата седмица ще коментира скандала, тъй като в момента е концентриран в състезанията, които му предстоят в САЩ, където учи и тренира.

Бившата национална състезателка Екатерина Аврамова, която премина под флага на Турция, организира онлайн чат, в който разкритикува ръководството на българското плуване и направи аналогия с времето, когато тя е била част от националния тим.

„Мога да кажа, че практиката беше абсолютно същата. Тогава влизахме в стаята на доктора и имаше пластмасови чашки с нашите имена. Когато ние задавахме въпроса: „Докторе, какво има в тези чашки?“, отговорът беше: „Какво ви интересува? Не питайте, вие не сте завършили докторски университет. И да ви кажа няма да разберете“.

Добромира Иванова, която е национална рекордьорка на 100 метра бътърфлай, твърди в свое изявление, че забраненият препарат е прикриван между останалите витамини, след като тя бива уличена в употребата на допинг преди няколко години.

„След като приключих тренировъчна дейност съобщих на цялата група, с която бях, че те им дават стромба (б.р. – забраненото вещество Станозолол). След като го съобщих те продължиха да им дават стромба, но трошаха стромбата и я слагаха в самите капсули“, заяви Иванова.