Отборът на Хъдърсфийлд изигра отличен двубой срещу лидера в Чемпиъншип Брайтън и съвсем заслужено се поздрави с победата. В мач от 29-ия кръг на надпреварата, „териерите“ се наложиха с 3:1, като това бе първият път през сезона, в който те бележат три гола в един мач.

И четирите гола в срещата паднаха през първото полувреме. Резултатът бе открит от домакините още в 9-ата минута от Том Смит. Той получи топката отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран. При добавката обаче, Смит насочи топката през купа от играчи и даде преднина на своите.

Гостите обаче реагираха бързо. Само десет минути след откриването на резултата Брайтън се върна в мача. Томър Хемед се възползва отлично от грешка в защитата на Хъдърсфийлд и останал сам срещу вратаря, с лекота го преодоля.

Наки Уелс и Елиас Качунга реализираха две безответни попадения, с които доведоха нещата до 3:1 още преди почивката. Уелс даде нова преднина на своите в 36-ата минута, а в продължението на първата част Качунга вкара за 3:1, което се оказа и крайният резултат в мача.

През второто полувреме тимът на Брайтън остана и с човек по-малко на терена, след като Люис Дънк получи втори жълт картон. Въпреки че играха повече от 25 минути с човек повече, Хъдърсфийлд не успя да вкара нов гол, но въпреки това не допусна изненади и стигна лесно до победата.

Със спечелените три точки „териерите“ се доближиха на 7 точки от втория във временното класиране Нюкасъл.