Бившият български национал и футболист на ЦСКА Христо Янев вече се намира на 3800 надморска височина в опит да атакува най-високия връх Западна Европа – Монблан (4810 метра).

Както е известно Янев изкачва върха с благородна кауза. Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател на Сдружение “Седем истории”, той подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

9 снимки

„Здравейте на всички в България. Намираме се на 3800 метра. Днес изкачването беше доста сложно и тежко. Надявам се, че утре всичко ще бъде наред с времето и ще можем да стигнем самия връх. Всичко това ще си заслужава, ако подкрепите нашата кауза и направим повече за децата с аутизъм. Подкрепете „7 истории” и каузата ни „Всяко дете заслужава”. Благодаря Ви за подкрепата”, сподели Янев в специално видео.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.