Христо Янев бе откровен за мнението си за срещата на Ботев Враца с ЦСКА 1948. В думите му имаше достатъчно спортно-технически анализ. Ето какво каза на пресконференцията след срещата:

„Не смятам, че Ботев Враца заслужаваше да спечели мача, макар че ми се искаше. Направихме всичко възможно. Опитахме да се противопоставим на ЦСКА, те притежават доста класа. Ние имахме нашите ситуации, но да кажа, че сме имали повече положения няма да бъде коректно спрямо това, което се случи в мача“, заяви Янев.

Бе попитан за ситуация през първото полувреме, когато между двете резервни скамейки са били разменени реплики.

„Не е имало пререкания с Николай Панайотов. От пейката на ЦСКА си позволиха да се отнесат към наш футболист по начин, по който той не заслужава. Аз несъм показвал неуважение към някой от пейката, щаба, противниковите играчи или треньорите, така че просто поисках от тях да са коректни към това, което се случва на терена. Ние сме хора и трябва да се държим като такива. Когато ние покажем поведение, което е неуважително към противника, тогава и те могат да демонстрират обратното. Не мога да кажа с коя дума са го нарекли, защото тя не е нормално да се споменава. Самото отношение между нас в българския футбол трябва да се промени и това е важно. Ние сме хората, които трябва ад го направим“, обясни Христо Янев.

Наставникът описа и какво е мнението му за представянето на Ботев Враца на терена в тази среща.

„Аз съм доволен от своите играчи, от начина, по който изиграхме вмача. Във фаза защита бяхме почти перфектни. Нормално е ЦСКА да ни създаде положения след като разполагат с толкова класа напред. Имат силни индивидуалности, които обичат да се надиграват един на един, но ние затворихме пространстваат, в които те обичат да влизат и да създават проблеми. Позволихме им да шутират два пъти от дистанция във вратата. Което за нас е плюс. Може би трябва да се възползваме малко повече от ситуациите, които ни се предоставят, така че да търсим топката в пространствата зад гърба на противниковите отбори и да имаме повече самочувствие и агресия, когато ние атакуваме. За да вкараме гол всеки, който е напред трябва да се нагърби и да играе с топката. Футболът е забавление, а за нас забавлението би било да спечелим. Днес за това бяхме тук. Начинът, по който искахме да го направим е близо до това, което се случи на терена“, описа стила футбол, който Христо Янев иска да вижда в състава си.

 

Вижте всичко, което специалистът каза във видеото!