Лекоатлетът Християн Стоянов бе отличен за "Спортист №1 с увреждания" по време на традиционната анкета за "Спортист на България".

Стоянов не успя да присъства лично на церемонията в столицата, тъй като е на подготвителен лагер в Африка, но изпрати видеообръщение, с което да благодари за гласуваното доверие от страна на спортните журналисти.

"Скъпи българи, благодарен съм, че съм отличен в анкетата за "Спортист на годината" на България за 2023-та. Благодарен съм, че изпращам една успешна година и посрещам една от най-вълнуващите в живота ми - олимпийската година. Сигурен съм, че това е така за всички в спортните среди. Щастлив съм, защото през последните месеци ние, хората с увреждания, състезателите с увреждания, срещаме невероятна подкрепа. Тази подкрепа ще ни изведе до нови върхове в спорта. Вярвам, че всеки от спортистите ще направи всичко нужно, за да може България да се представи достойно през идната година. Бъдете здрави, бъдете усмихнати и се наслаждавайте на яркото слънце, макар и да ви пече в очите", завърши Стоянов.