Елица Павликенова и Маргарита Будинова са хореографите на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Двете дами разказаха за началото на кариерата си и за нейното развитие.

Елица и Маргарита са категорични, че са късметлийки, защото са работили с всички български звезди, с които са искали да работят.

От години са част и от екипа на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Хореографките казват, че гимнастичките ни са изградили истински колектив, вървят заедно и си помагат във всички трудни моменти.

Елица и Маргарита помагат със задължителните елементи с танцови стъпки. Павликенова е свързана с художествената гимнастика, тъй като е европейска шампионка за девойки. За Будинова обаче това е бил първи досег до спорта.

"Първото обаждане бе да направим бенефисът на златните момичета след Олимпиадата в Рио. След това получихкме предложение от Илиана да работим с националния отбор и да работим с всички, ангамбълът, индивидуалните и девойките", разказаха двете за "Събуди се" по NOVA.

"В правилника задължително има така наречените танцови стъпки, те са по 8 секунди. Ние отговаряме за направата на тези 8 секунди както и за всичко от което има нужда старши треньора. Всичко, за което може да бъдем полезни, ние го прилагаме там. Илиана Раева е решила да разшири отбора, може би затова ни е поканила и мисля, че е добре."

"Те направиха колектив, вървят пътя си заедно и си помагат, то си личи в трудни моменти. Много е красиво, много е трудно. Аз се уча от всички тези деца. Трябва да имаш сърце, дух. Хората в този екип са невероятни."

Вижте повече от видеотo!