Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и треньорка на националния отбор Ирина Винер-Усманова за пореден път се заяде грозно с българския отбор.

Русия спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световното първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу.

Анастасия Близнюк, Полина Орлова, Ангелина Шкатова, Алиса Тищенко и Мария Толкачьова събраха сбор от 88.350 точки, след като получиха 46.250 за композицията си с пет топки и 42.100 точки за три обръча и два чифта бухалки.

Русия печели световната титла в многобоя при ансамблите неизменно от 2015 година насам.
Олимпийските шампионки от България не участват заради контузия на Лаура Траатс.

На второ място е Италия с 86.000 точки (44.350 и 41.650), а на трето Беларус с 85.400 точки (44.900 и 40.500). Топ 6 се допълва от Япония, Китай и Азербайджан.

Атаката започна след Олимпиадата в Токио, където нашите се пребориха със "сборная" за златото, а сега продължи с нов удар след титлата на Русия на Световното в Япония, на което българките не участваха заради контузията на Лаура Траатс и отпаднаха от сметките в последния момент по независещи от тях причини.

"Победата е балсам за душата ми. Много хора говориха много и ни критикуваха, но сега всички те се скриха. Даже отборите на Израел и България. Къде са? Няма ги, а нашите момичета се справиха блестящо", обяви Винер след състезанието.

Припомняме, че Русия спечели днешното състезание в многобоя, макар да допусна груба грешка, а останалите на второ място италианки подадоха две контестации за несъгласие с оценките на съдиите.