Гимнастичките от националния ансамбъл по художествена гимнастика проявиха типичната си скромност след спечеления златен медал в многобоя за Гран при на Москва.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова не скриха радостта си, но в същото време останаха здраво стъпили на земята.

Ето какво споделиха победителките от ансамбъла днес след състезанието Гран При в Москва, специално за официалната ни страница на Българската федерация по художествена гимнастика:

Михаела Маевска - капитан на отбора: "Мога да кажа,че направихме един много добър старт за годината! Разбира се, тепърва предстои много работа! За нас беше важно композициите да се видят и харесат. Вече знаем над какво трябва да се работи за постигане на максимален успех!"

ВИЖТЕ златните изпълнения на грациите в Москва

Ренета Камберова: "Щастливи сме, че защитихме титлата си от миналата година! Няма по-хубаво нещо от това цялата зала да е на крака и да слуша българския химн!"

Цветелина Найденова: "Много сме щастливи, че успешно започнахме сезона и зарадвахме цяла България дано така да го завършим!"

Християна Тодорова: "Като за първо състезание, показахме стабилна игра. Целта ни беше да покажем новите си композиции и те да бъдат възприети добре от публиката и съдийте. Мисля, че успяхме!"

Цветелина Стоянова: "Много се радваме, че трудът ни се възнагради и се надяваме да продължим годината толково успешно!"

Повече за състезанието в Москва можете да намерите ТУК!

Състезанието за ансамбъла продължава в неделя, когато са финалите на отделните уреди.

Илиана Раева беше на същата вълна като момичетата от ансамбъла след спечеления медал: