Момичетата от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика споделиха радостта си от доброто представяне пред родна публика. Грациите гостуваха в сутрешния блок на NOVA "Здравей, България" заедно с треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска.

"От тук нататък имаме още много върху какво да работим. Това не е най-големият ни успех. Нашето най-голямо състезание тази година е Световното първенство и ние работим за него. Конкуренцията е и стимул, и заплаха", коментира Мадлен Радуканова, а Елена Бинева добави: "За болката се сещаме чак, когато свърши състезанието. Няма да забравим, че успяхме да преодолеем всичко заедно и трудностите, които имахме преди състезанието. Не е лесно да излезеш пред родна публика."

Друга от грациите от ансамбъла Симона Дянкова заяви: "Притеснение винаги има, но са ни учили да не гледаме конкуренцията по време на състезание. Тогава треньорите се притесняват повече, защото няма какво повече да направят, а всичко е в наши ръце. Когато вземем медали, това ни мотивира още повече да работим и ни помага за следващите състезания."

"Когато свърши състезанието, много ни се радваха. Публиката много ни подкрепя", сподели Теодора Александрова, а Лаура Траатс добави: "Ние не приемаме нещата като лишения, защото ние сме си избрали този път."

Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова бе категорична: "Трябва да си изиграят съчетанията, а аз съм убедена, че всеки труд се възнаграждава. Аз не еднократно съм казвала, че дори не ми се налага да ги мотивирам, защото те са чудесни деца, които знаят за какво са в залата. Те си вършат нещата много съвестно. Много са задружни и трудолюбиви.Хората трябва да правят това, в което са най-добри."

"На килима са момичетата, а ние нищо повече не можем да направим от момента, в който ги изпратим. Ние като треньори виждаме всяка грешка, но знаем, че на състезание всичко е много различно. За мен животът след състезателтата кариера е едно спокойствие, защото съм сбъднала мечтата си. Но адреналинът не свършва, защото сега изживявам състезанията чрез момичетата", пък коментира помощник треньорът Михаела Маевска.