Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Лаура Траатс е била пред отказване през 2016 година. Тогава нейната лична треньорка Мирослава Батаклиева е изиграла много важна роля, за да може гимнастичката да продължи пътя си в националния отбор и 5 години по-късно да изкачи най-високия връх на олимпийските игри в Токио. Пред камерата на NOVA Лаура разказва за първите си стъпки в залата, за трудностите по пътя, за емоциите от спечелването на титлата в японската столица и за края на кариера си. С нея ни среща Велислава Миланова.

Лаура прави първите си стъпки в залата на клуб „Левски-Триадица”. 

„Може би нямаше да съм гимнастичка, ако не беше треньорката ми Мирослава Батаклиева. През 2016 г. бях твърдо решена, че ще прекратя кариерата си. Тя много ми помогна и ме върна в правия път”, разказа Траатс.

След огромната радост от титлата в Токио тя и момичетата претърпяват разочарование, тъй като не могат да играят на Световното първенство в Китакюшу. Причината - тежката травма на Лаура. „Решението беше взето от г-жа Раева и д-р Добрев. Те са хората, които успяха да погледнат отстрани нещата и да вземат това решение. Аз също смятам, че беше правилно”, каза тя.

Възстановяването й след операцията върви повече от добре. „Чувствам се добре, нямам почти никакви болки”, сподели Траатс.

Малко преди Коледа момичетата сложиха край на кариерата си, а емоциите в „Арена Армеец” взеха връх. Олимпийската шампионка обмисля възможността да води мастър класове за млади гимнастички и е убедена, че ще остане свързана с гимнастиката.

Повече по темата гледайте във видеото!