Тази година ще се състои първото издание на Голф турнир на Американския университет в България и приятели за набиране на средства. Той ще се проведе на 29 септември в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско и ще събере на едно място представители от публичния и частния сектор, поддръжници на университета, академици и студенти. Заедно те ще се включат в приятелска игра, а събраните средства ще отидат във фонд за осигуряване на подкрепа за талантливи и перспективни студенти с финансови затруднения.
 
Голф турнирът ще започне с регистрация на участниците, когато те ще получат турнирната си скор карта и ще заявят своето стартово време. До края на деня всеки участник трябва да е приключил своята игра и да е предал скор картата си. Вечерта ще завърши с награждаване на победителите и коктейл.
 
По време на турнира са предвидени индивидуални и групови пакети за участие, за да може всеки желаещ да се включи според финансовите си възможности и да подкрепи каузата на АУБ.
 
Форматът на състезанието е индивидуален Стейбълфорд в 2 дивизии, които ще бъдат определени според броя участници в турнира. Всички хендикапи над 28 се приравняват към 28, а официалният за всички участници е ¾ от игралния им.
 
“Идеята възникна от това, че голф турнирите все повече се превръщат в признак на определен стил на живот и добиват голяма популярност. Те привличат не само хора от различни сфери на живота, но и дават възможност на всеки активно да се включи. Голфът е спорт, подходящ за всички възрасти и за всички полове. Освен това се играе сред природата. Надяваме се, че с такъв турнир ще привлечем максимално широка публика, която да подкрепи каузата на университета.”, споделя Емилия Занкина, заместник-ректор на АУБ.
 

Медиен партньор на събитието е NOVA.