Неразрешените въпроси около експлоатацията на столичната "Асикс Арена" се забелязват дори външно. Затова екипът ни реши да провери какво точно се случва. Повече от година след официалното откриване на залата, югоизточните ѝ прилежащи части тънат в кал и строителни отпадъци.

Успокоение идва от думите на изпълнителния директор на държавното дружество „Академика 2011” ЕАД, което е собственик на спортния обект.

"Тази част последната, още се чака да се довърши фитнесът. До пролетта ще видите те имат проект как трябва да украсят залата от тази страна и ще стане доста интересно място", коментира Борис Тодоров - изпълнителен директор на дружество "Академика 2011" ЕАД.

Собствеността на приземното ниво е била отдадена под наем за срок от 10 години. Именно върху тази площ трябва да бъде изграден фитнес център, който ще бъде съчетан с тартанови пътеки за загряване.

Асикс Арена

"Този комплекс, който ще се прави долу е съобразен изцяло с федерация лека атлетика и ние го правим съвместно, като част от фитнеса ще си бъде една обособена зона за загрявка, която ще си бъде с тартан. Направена е плочата и е затворено помещението. Трябва до седмица да му се направи осветлението и да се докара един терафлекс. Имаме такъв наличен и ще могат да се извършват загряванията за състезанията още през тази година, а догодина когато се обособи фитнесът, ще я има тази пита", добави той.

Нов момент за ползвателите на залата е въведеното от 26 ноември 2018 г. платено паркиране. Прилежащата площ на залата също е отдадена под наем. Борис Тодоров обаче поясни, че в договора на управляващия паркинга е записано, че по време на организирани събития той ще може да се използва безплатно от спортисти, длъжностни лица и публика. За целта трябва да се изиска такъв достъп чрез съответната спортна федерация.

В тренировъчния период свободен достъп до паркинга може да бъде осигурен също за треньори и национални състезатели.

Цялото интервю с Борис Тодоров за бъдещите проекти "Стадион Академик" и "Арена Бургас" вижте тук.