Гладиаторска битка очаква българина Ставри Ставрев. Той е състезател и треньор по CrossFit и е първият българин, който се класира за най-престижните игри в този спорт в САЩ.

С помощта на треньори и приятели успява да събере необходимите средства за участието си.

Над 400 хиляди атлети се борят за място на Игрите. Малцина успяват да преодолеят конкуренцията и себе си. Състезанието тества физическата и психическа издържливост на спортистите.

„Това е труд на много емоции и дисциплина. Жаден съм за още успехи. Очаквам много емоции. Това е голямо постижение”, сподели Ставри Ставрев за „Събуди се” по NOVA.

„Не знаем какво ще включват тренировките и какви ще са стартовете. Идеята е да не сме подготвени за това, което ще се случи. Треньорите знаят как да те мотивират или да ограничат усилията, когато е необходимо. Всеки атлет си има слаби и силни страни. Някои хора обичат да сядат на мача, други обичат да катерят планини, а това е нашата страст”, казва още Ставрев.

CrossFit е система от тренировки, която предизвиква тялото и духа, като развива основните физически качества в един човек. Тренировките обикновено са кратки, но интензивни и съчетават компоненти от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.