Националният отбор по художествена гимнастика проведе успешна подиум тренировка в навечерието на Световната купа в Арена София. Ансамбълът, както и двете индивидуалистки Стилияна Николова и Ева Брезалиева изпълниха съчетанията си на официалния килим.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова от ансамбъла изиграха две много добри съчетания, като композицията с 5 обръча е претърпяла промени, непосредствено преди надпреварата в София. Помощник треньорът на Весела Димитрова - Михаела Маевска, разкри, че причината за това е да се внесе спокойствие в тима.

„Направихме промени по едното съчетание, момичетата са в кондиция и се надявам да изиграят съчетанията си добре на Световната купа в София. В нашия спорт концентрацията е най-важна, ако я няма, няма да има и резултат. Направихме леки в промени, защото сме в ранен етап от сезона, за да можем да се почувстваме по-сигурни на състезанието“, сподели Михаела Маевска.

Състезанието за ансамблите започва в петък, 31 март, от 18:20 часа с квалификациите именно на 5 обръча.

„Момичетата не са чак толкова сигурни в себе си, защото все пак са нов отбор. Но градим и се надяваме на Олимпийските игри да са в топ форма“, сподели Михаела Маевска.

Стилияна Николова и Ева Брезалиева допуснаха неточности на тренировката. Индивидуалната надпревара стартира също в петък, 31 март, от 11:00 часа с квалификациите на обръч и топка.

Боряна Калейн няма да участва, тъй като броени дни преди Световната купа е почувствала здравословно неразположение на едно от заниманията, и е получила почивка от треньорския щаб.

„Боряна Калейн се възстановява, смятам, че е в по-добро здравословно състояние. Не мога да ви кажа все още нищо за нея“, уточни главният мениджър на националния тим при индивидуалистките - Бранимира Маркова.