Техническият директор на националния отбор - Георги Иванов, изрази съжаление за случилото се в центъра на София.
 
"Съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме и да поздравим футболисти и треньори за мъжката игра. Станалото беше нещо, което няма нищо общо с футбола. В крайна сметка трябва да разберем, че неслучайно УЕФА и СДВР дадоха препоръка да се играе извън София.
 
В крайна сметка, без да съм адвокат, ръководството на футболния съюз го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина. В крайна сметка организаторите на самия протест и самите фенове могат да кажат защо имаше толкова много агресия.
 
Защото ние нямаме проблем фенове да присъстват на мача, но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мъчът щеше да премине по нормален начин.
 
Националният отбор не се крие. Има препоръка от СДВР и УЕФА. Аз не мога да отговарям за ръководството, защото работя от две години и работя само за футбола. Аз съм технически директор. Не знам какво и защо трябва да ви отговоря за СДВР и УЕФА.
 
Не мога да отговарям от името на ръководството, защото аз съм само служител. Но ако те имат, да ви отговорят защо не подават оставка. Затова казвам - президентите на клубовете, а не феновете, избират ръководството на футболния съюз. Феновете избират министър-председател, министър на спорта, кмет на града и това са нещата, които са. Всичко това, което се случи, няма нищо общо с футбола. А ние последната седмица се занимаваме само с неща, които са извън футбола. Питайте тези организатори и подстрекатели на протеста защо това нещо се случи по този начин и няма смисъл повече аз да ви обяснявам. Благодаря ви!”, заяви Георги Иванов-Гонзо.