Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев коментира решението на БФПС за спиране на състезателните права на плувния ас за срок от три години заради уронване престижа на централата чрез неверни твърдения, клевети и внушения. В добавка на това на състезателя на ПСК “Черно море” (Варна) бе наложена и парична санкция в размер на 2000 лева.

“Поредното НЕЗАКОННО действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона.

Никой не е поканил Антъни Ивановда изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита. Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му.

Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват”, написа Градев във Фейсбук.

По-рано от федерацията съобщиха, че са се запознали с всички изявления на Антъни Иванов и са констатирали, че той умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели.

“Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК “Черно море” Варна, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства”, обявиха от плувната централа.

“Още една доста ”смешна” постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме “гузен негонен бяга”, коментира Антъни Иванов в социалните мрежи.