Старши треньора на Спортист Своге Георги Чиликов даде оценка на представянето на тима в загубата с 1:3 от Марица Пловдив във Втора лига. Също така той бе абсолютно категоричен, че към момента клубът не е близо до привличането на нови футболисти.

"Първо трябва да поздравим отбора на Марица за победата. Поздравявам донякъде и моите футболисти за играта и характера. Ако трябва да обобща загубихме в агресията през второто полувреме. Отборът на Марица надделя в определени моменти, това се очакваше - един много опитен отбор. Имахме своите шансове при 1:1 да поведем, но не се възползвахме от тънки моменти", сподели наставникът на "шоколадите".

"За момента е трудно, искам да наложа този стил с флангови атаки с доста скорост в атака. Получава се на моменти, но в решаващи моменти не сме толкова настоятелни и активни в предни позиции. Не мога да бъда недоволен в желанието на футболистите, колкото и да съм бесен в момента заради определени футболисти, които подцениха дадени ситуации", допълни той.

"Нови играчи, да, млади футболисти, които дебютират във Втора лига. Трудно е да се прави селекция, но това си е мой проблем. В предния мач вкарахме хора от скамейката, които обърнаха мача, днес не се получи", каза още Георги Чиликов.

След това той бе запитан за селекцията на тима и дали Спортист ще привлича нови футболисти.

"Не. Нула, нямам идея. В момента нямам разговори с абсолютно нито един играч. С тези футболисти продължаваме. Ще давам шанс на младите, това е идеята на Спортист. Аз бих и ще дам шанс на тези, които заслужават, в крайна сметка от тях си зависи"