Новата прима на българската лека атлетика Габриела Петрова заяви, че всеки успях я амбицира за още по-големи постижения и не скри апетитите си за добри резултати на предстоящото Световно първенство в Пекин.

През уикенда Габриела записа рекорден резултат от 14.85 метра и спечели тройния скок на Европейското, което се проведе в Стара Загора.

„Разбира се, че съм удовлетворена от сезона до този момент. Надявам се нещата да продължат по този начин. Винаги може и още. Аз съм много амбициозен човек и всеки един успех ме амбицира за по-големи постижения“, коментира Петрова.

„Не мисля, че има някакви сериозни промени в тренировките ми. По-скоро мисля, че прогреса ми се дължи на това, че успях да се запазя здрава по време на тези тренировки. Това е основното нещо, което спомогна за постигането на тези резултати, защото през годините имах доста проблеми. Няма как на 100% да сме здрави, но нямаше неща, които да ми пречат и да ми нарушават ритъма“, продължи тя.

„Резултатите може би ме притесняват малко, защото и очакванията са по-големи към мен. Разбира се, че искам да стигна до финала в Пекин. Ще бъда много доволна на един резултат, като тези, който постигам напоследък, защото все пак това е най-големия форум. Няма как да няма доза притеснение“, каза още Габи Петрова.