Габриела Петрова се класира за финала на троен скок на европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Българката скочи точно 14.05 метра, колкото беше квалификационната норма. Така тя зае 12-о място, със сантиметър пред световната шампионка от 2011 годинаи трикратна носителка на европейската титла Олга Саладуха (Украйна).

"Олимпийският стадион и обстановката на шампионата предразполагат за големи резултати и аз ще се постарая да реализирам това за което съм готова в петък. Радвам се, че покрих от първи опит квалиофикационната норма и това, че стъпих далеч от дъската ще го коментирам с треньора и ще го изчистим за финала", каза Петрова след квалификациите.

Световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева, която на 16 години е най-малката участничка на това състезание, записа 13.39, 13.33 и 13.34 при дебюта си на голямо първенство при жените, за да се класира на 26-а позиция с най-добрия си скок от 13.39.

Денис Димитров отпадна в сериите на 200 метра, след като завърши на последното осмо място в първа серия с 21.43 секунди. "Не мога да си обясня каква е причината да бягам този резултат. Тренирам усилено и не се занимавам с нищо друго, но това е третото европейско първенство, на което не успявам да постигна нищо. Малко съм ядосан и обещавам повече да не участвам неподготвен на състезание от такъв ранг", каза Димитров след състезанието.