Избраната за Спортист на годината Габриела Петрова си пожела олимпийската 2016 година да бъде още по-успешна за нея в сравнение с 2015.

„Страхотно, още съм много развълнувана, изключително изненадана съм. Благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Напълно съм без думи“, сподели Петрова пред Нова телевизия.

„Годината е положителна за мен, след това признание съм доволна от себе си. Надявам се следващата да е още по-успешна. Когато постигна постижение, всичко вече е на заден план. Не се фокусирам върху лошите и негативни неща.“

„Имайки предвид, че следващата година е олимпийска, няма как да е по различен начин. Готова съм да вложа колкото е нужно труд, за да се подготвя по най-добрия начин. Може би само на Бъдни вечер и на обяд на Коледа, това ще е моята почивка. Нямам време за губене.“

„Пожелавам си най-вече да съм здрава, да имам късмет в точния момент и да бъде по-успешна от 2015. Започнах да се готвя, но не целенасочено към Световното първенство. Ако в хода на подготовката достигна на ниво, на което имам самочувствие да изляза да се състезавам, с удоволствие ще го направя, все пак е Световно първенство, няма какво да лъжа, скача ми се“, допълни Габи Петрова.