Габриел Маринов стана европейски шампион на европейското първенство по вдигане на тежести в категория до 61 кг. Непосредствено след успеха българинът благодари на всички, които са го подкрепили в този момент.

“Нужни са много тренировки, много лишения, сваляне на килограми. Най-много тренировки и правилен човек до теб, който да те тренира. Аз не вярвах толкова много, но този, който ме подготвяше - благодарение на Алан Дзегаев, благодарение на него съм тук в момента на върха. Искам да посветя тези успеха на моя личен треньор и също на Алан Дзегаев, защото тези хора ме докараха до тук. До върха”, каза Маринов.

“Беше много голяма радост за мен, защото е в нашата държава, това ми е първа европейска титла, много съм радостен и щастлив. Бях в еуфория и не чувах отстрани какво ми говорят, просто мислих как да ги вдигна и това беше. Имах някакви съмнения, но станаха нещата с малко повече усилия, малко повече труд. Българска публика, роднини, приятели - това те мотивира все повече и повече”, добави Маринов.