Най-добрата българска състезателка в тройния скок Габриела Петрова изрази разочарованието си от факта, че не се качи на почетната стълбичка на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Тя завърши шеста и разкри причините това да се случи.

"Не толкова щастлива се прибирам от Европейското, колкото ми се искаше. Изпуснах медала, видя се. Всичките ми опити бяха без дъска, на голямо разстояние от нея, реална дължина от над 14,50 метра. Можете да си направите изводите кое беше мястото, което можех да постигна."

"Но след като свърши състезанието, няма какво да променя. Само мога да тренирам и да работя върху това, което не ми се получи, за да може да се получи другия път", заяви Петрова при завръщането си в България след шампионата и разкри какви са били трудностите пред нея.

"Много благодарности към доктора ми, той направи чудеса и винаги ще има място за него в сърцето ми. Самото ми влизане във финала за мен е една малка стъпка напред, защото знаете, че в последните години ми беше малко трудно във всяко едно естество."

"Да, не постигнах резултатите, които гоня, но мисля, че вървя в правилната посока и рано или късно пак ще бъда в зоната на медалите и големите постижения", сподели още родната атлетка и продължи.

"Неповторимо е да скачаш на финал в Берлин, сърцето ми биеше лудо, публиката беше като кошер. Феновете подкрепяха всяка една състезателка, не само германките. Този адреналин дава криле, аз съм състезател, който се мотивира от това. Мотивирана съм за догодина."

"Може би прекалената ми амбиция за медал повлия. Цял сезон имах проблеми с разбега, така и не успях да реализирам подготовка. Това повлия, както и напрежението, че дълго време не бях участвала на финал на голямо първенство", заяви още Петрова и коментира какви са очакванията ѝ за стартовете от Диамантената лига.

"На Диамантената лига ще скачам предимно за себе си, там няма да има това напрежение. Няма да е лошо да направя едно лично постижение. Всичко оказва влияние, но не трябва да звучи като оправдание. По една или друга причина не успях да си реализирам опитите и трябва да се поуча от грешките си", завърши Петрова.