Родната лекоатлетка Габриел Петрова даде ексклузивно интервю за NOVA след завръщането си от финландския град Турку, където се поздрави с победа още в първото си участие за сезона. След златния медал в тройния скок 26-годишната хасковлийка си пожела силно представяне и на Световното първенство в Доха, което ще се проведе през септември.

Нейният резултат от 14,29 метра на финландска земя представлява покрит норматив за шампионата на планетата, а Петрова сподели, че стартът в Турку е бил емоционален след пропуснатите състезания през зимата.

„Все пак първи старт за сезона, беше доста емоционално. Аз пропуснах зимния и затова напрежението, нервността бяха в повече. Нормално, получи се добро състезание. Доволна съм от резултатите. Времето беше перфектно. В предишни години винаги е било дъждовно и не е предразполагало за хубави резултати. И на другите дисциплини в турнира имаше доста силни постижения”, каза лекоатлетката вече на българска земя.

„Смея да се твърдя, че успяхме да направим доста добра подготовка. Просто ми трябват стартове, за да мога да вкарам всичко, работено по време на тренировките, в самия скок. Тепърва ще разбера кои ще бъдат следващите ми стартове. Дано развия своя резултат. Знаете, че сезонът е доста дълъг, а Световното първенство е много късно през годината. Дотогава ще трябва да се свърши много, много работа.”

„В близките 2-3 дни ще участвам на „Самарско знаме”, само на дълъг скок. За троен скок още уточняваме състезанието. До 2-3 дни ще има яснота и затова. Ще разберете при всички положения.”

„Европейските игри? Да, там има скок на дължина само че в началото на годината, когато се подаваха документите за това състезание, то не влизаше в плановете. Няма да участвам, няма да ме видите там. Все пак има други, които ще представят България, пожелавам им успех. То е съвсем скоро.”

„Искам 2019-а за мен да завърши с усмивка, да бъда доволна от това, което ще скоча на Свотовното. Най-вече дано бъда здрава. През последните години това е основното, което ми липсваше. Моля се да бъда здрава, всичко друго е въпрос на работа и желание”, добави Петрова.