Спортист номер 1 на България за 2015 година Габриела Петрова завърши втора на 60 метра на националния шампионат по лека атлетика в зала.

Любопитното е, че самата състезателка е световния елит на тройния скок, но сега опита възможностите си в спринта.

За пета поредна година Добрич посрещна зимните атлетически първенства в България. Габриела Петрова стигна до сребърния медал на 60 метра, след като пробяга дистанцията за 7.54 секунди на финала.

Шампионка със 7.47 секунди стана надежда Рачева.

„Доволна съм много, даже супер неочаквано, нямах и никакви очаквания, тъй като исках просто да усетя тръпката от състезания, от адреналина. Знаете, че тук условията за троен скок са малко опасни и могат да се получат някои непредвидени травми“, сподели Габриела Петрова пред Nova Sport.

“Не исках да рискувам и затова реших, че ще се състезавам в спринта. Спринтовите дисциплини не са ми толкова чужди, точно преди 10 години ми беше последното бягане на 60 метра. Така че много, много приятно чувство”, каза още Габи Петрова.

При мъжете националната титла стана притежание на Денис Димитров, който финишира за 6.68 секунди.

„Това ми е първата титла при мъжете, доволен съм, защото с всеки един старт започвам да бягам все по-бързо, доближих се до личното ми бягане“, сподели Димитров.

Разочароващо представяне за Георги Иванов в сектора за тласкане на гюле. Националният рекордьор в дисциплината спечели, но остана на повече от 2 метра от собствения си върхов резултат. Той записа 18.40 метра.

В сектора за троен скок Момчил Караилиев постигна победа с 16.07 метра.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS