Германският спринтьор Паскал Акерман от тима на Обединените Арабски Емирства спечели след с фотофиниш 11-ия етап на Обиколката на Италия, който бе от Камайоре до Тортона.Акерман изпревари с фотофиниш италианеца Джонатан Милан от тима на Бахрейн и британеца Марк Кавендиш от Астана.

Германецът завърши с време 5:09.02 часа.Състезанието бе маркирано от отпадането заради падане на британеца Тайо Гейгън Харт, който беше трети в генералното класиране. Той напусна състезанието, след като бе прибран в линейка. 

бта
17 снимки

Друг британец - Герайнт Томас, който е съотборник на Харт в Инеос, запази розовата фланелка на лидер, но също се озова не земята в падането на Тао Харт. С тях се сгромоляса и големия им противник - вторият в класирането Примож Роглич. Друго тежко падане се случи само минути след това, когато колоездачът на Мовистар Оскар Родригес се разби в стълб, а след това срещна и външната стена на къща. Испанецът остана да лежи дълго на земята

Герайнт Томас води в генералното красиране с общо време 44:35.35 часа, а само на две секунди зад него е словонецът Примож Роглич от Йъмбо-Висма. Трети е португалецът Жоао Педро Алмейда от отбора на ОАЕ, който е на 22 секунди зад водача.