Шарл Льоклер демонстрира впечатляваща форма, оглавявайки класирането в края на втората свободна тренировка за Гран При на Азербайджан. Монегаскът, който прекара значителна част от сесията в гаража на Ферари, успя да завладее първото място с време от 1:43.484.

Льоклер започна тренировката с притеснения, след като се оплака от проблеми с поведението на автомобила си, свързани с катастрофата от първата сесия. Пилотът на Ферари дори отбеляза, че има усещането, че шасито на колата му е "огънато", което го принуди да се върне в бокса за почти 20 минути.

След техническия проблем, Льоклер се върна на трасето с нови гуми и направи няколко обиколки, за да възстанови увереността си. С преминаването към меките сликове, той постигна забележителен резултат и излезе начело в класирането, изпреварвайки Серхио Перес с минимална разлика от 0.006 секунди.

На трето място се класира Люис Хамилтън, който изостава с 0.066 секунди от Леклер. Карлос Сайнц даде четвърто време, с разлика от 0.466 секунди, а петият Оскар Пиастри завърши с пасив от 0.499 секунди.

Шампионът Макс Верстапен завърши едва шести, с 0.545 секунди от първото място, след като се сблъска с проблеми с видимостта поради ниското слънце в късния следобед. Ландо Норис, основният конкурент на Верстапен за титлата, не направи квалификационна симулация и завърши на 17-то място след блокиране от Пиер Гасли.