Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри даде категорично предимство на Кубрат Пулев срещу съперника му Дерек Чисора в битката за европейската титла на Европейския боксов съюз (EBU) при най-тежките.

Двубоят между кобрата и британския му опонент е утре вечер в Хамбург, като се явява и елиминационен за Международната боксова федерация, като победителят ще получи мач срещу шампиона на IBF Антъни Джошуа. Срещата ще върви пряко по телевизия Diema Sport и онлайн на Gong Play.

Преди мача Чисора на няколко пъти провокира Пулев, което мнозина специалисти счетоха като лош сигнал относно увереността на тъмнокожия боксьор. Очевидно и Фюри мисли по същия начин, макар да подкрепя именно Чисора в сблъсъка.

„Ще се радвам да го видя да печели и си мисля, че ще се разходя до Хамбург“, коментира Фюри. „Ще се радвам да бъда там и да го подкрепям, дори да изляза на ринга с него. Просто съм разтревожен, че той няма да може да надвие Пулев.“

„Българинът е по-висок боксор, докато Чисора е нисък агресор. Не знам как точно тренира за този бой и как се представя след втория мач по между ни. Ако трябва да съм съвсем честен, не виждам как ще го направи (да спечели срещу Пулев – б.р.).“

„Ще се радвам много за него, ако вземе тази европейска титла и получи шанс да се бори за световната. Винаги съм искал да направим и трети мач, но както съм казвал и преди – а съм човек, който си държи на думата – щом надвия Кличко още веднъж, слизам от ринга“, завърши Фюри.