Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката й от кънки клуб "Албена Денкова - Максим Стависки" Киара Христова провеждат двуседмичен лагер в Русия заедно със своя треньор Андрей Лутай.

Фейгин заедно с Александър Златков ще участват на Европейското първенство в Каунас (Литва) от 10 до 14 януари, а Христова ще стартира на Световния юношески шампионат от 26 февруари до 3 март в Тайван.

Първоначално двете фигуристки са били една седмица в Санкт Петербург, а в момента са в столицата Москва, от където ще се завърнат в петък.

"Всички за много доволни от лагера. Първо тренираха с известния руски специалист Алексей Мишин и Евгени Рукавицин в група фигуристи, които изпълняват четворни скокове. Там се прилагат най-нови технологии в спорта, които отчитат направеното от спортистите по време на заниманието и то може да се види от техните треньори. Един път седмично се прави състезание по скокове, а тренировките се посещават от представители на Академията по фигурно пързаляне в Русия", разказа за БТА Силвия Цветанова, председател на клуб "Денкова-Стависки".

"В Москва Фейгин и Христова се подготвят с групата на Алексей Синицин и Александър Жулин, където се набляга на хореография, танци и артистичност, което е важен компонент в спорта. Две седмици не е достатъчен срок, но в клуба сме решили редовно да провеждаме такива лагери за състезателите", добави тя.

Фейгин и Христова се прибират в София в петък, а в началото на януари най-добрата българска състезателка ще отпътува за участие на шампионата на Европа в Литва.