Пресконференция преди предстоящото световно първенство по скокове на батут даде президентът на федерацията Стоян Димитров. Шампионатът ще се проведе в София от 15 до 18 ноември в "Арена София". Пред журналистите застанаха още старши-треньорите на националните ни отбори Мариана Макулова и Станислав Стоянов, както и медалистите от световни първенства Христина Пенева, Мариела Пенева, Мариян Михалев. В залата присъстваха и състезателите, които ще представят България на световното първенство.

В надпреварата при мъжете и жените ще се включат 380 състезатели от 45 страни. При юношите и девойките цифрата е още по-внушителна - 986 участници.

"Първите делегации вече пристигнаха у нас, а някои дори проведоха и първите си тренировки в зала "Арена София". Получихме сериозна подкрепа от Министерството на младежта и спорта, а успяхме да осигурихм за участниците и най-добрите хотели в София. Имаме национални състезатели от 10 клуба и това говори красноречиво за развитието на нашия спорт", заяви г-н Димитров.