Юсейн Болт се разчувства от любовта, която ямайската публика му даде в неговото последно състезание на родна земя преди края на кариерата му. Болт спечели надпреварата в Кингстън, а след това призна, че никога не е бил толкова нервен преди старт.

Юсейн Болт спечели последното си състезание у дома

"Не мисля, че някога съм бил толкова нервен при бягане на 100 метра. Просто атмосферата и хората, подкрепата, която ми дадоха днес, беше много емоционално. Не съм очаквал това, знаех, че ще бъде голямо, стадионът бе препълнен, затова ви благодаря, че дойдохте и ме подкрепихте", заяви Болт.

"Световният рекордьор на 100 и 200 метра, който има 8 олимпийски и 13 световни златни медала, ще бяга за последно в кариерата си по време на Световното първенство в Лондон през август, където ще се състезава само на 100 метра."

"Легенди на леката атлетика като Мо Фара и Дейвид Рудиша изразиха възхищението си от Болт и признаха, че той ще липсва в света на леката атлетика."

"Много сме благодарни, Юсейн е легенда, той е страхотен атлет и ние го обичаме и ще ни липсва на пистата, но му желаем всичко най-добро, когато се оттегли", заяви Рудиша.

"Това беше невероятно, знаем какво той направи за спорта и като атлет и някой, който гледаме като модел на подражание, той ще ни липсва!", допълни Фара.