Поредицата от срещи "Тайната на успеха", организиран от Кариерния център към Югозападния университет /ЮЗУ/ "Неофит Рилски", продължава. На 4 октомври (вторник) от 11.00 часа в зала 114 на Учебен корпус 1 гостува отборът по борба към университета с треньор Петър Касабов.

Две от спортистките - възпитанички на ЮЗУ "Неофит Рилски", са сред 11-те български борци, които участваха в олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото на 2016 г., припомнят от висшето училище в Благоевград.

Това са второкурсничките от специалност "Спорт" Елица Янкова и Мими Христова. Елица Янкова се завърна с бронзов медал от Олимпиадата. Мими Христова е многократeн републикански шампион и медалист от международни състезания.

В срещата ще участват и други таланти на българската борба - София Георгиева и Миглена Селишка. Миглена Селишка е три пъти европейски шампион за девойки (2014, 2015, 2016 г.) и бронзов медалист на Световното първенство за девойки (2016 г.).

София Георгиева е републикански шампион за девойки и жени, а най- голямото й постижение е пето място на европейско първенство. /БТА