В края на месец март (28-29.03.2018 г) в Лас Вегас ще се проведат две от най-престижните събития от спортния календар на Световната федерация по футбол на маса /джаги/ - ITSF World Masters и Inter Continental Cup. 

Най- добрите 12 жени и топ 16 мъже в международен план, обявени за световни майстори, ще премерят сили за спечелване на титлата „Най–добър джаги състезател в света”.  

България ще има своите представители в лицето на три български състезателки. Това са многократната световна шампионка Екатерина Атанасова, която извоюва правото си да участва в елитното състезание след спечелването на световните серии на маса Леонхарт в Германия през 2017 година. 

Българската състезателка е първа към момента в световната ранглиста и има още редица титли и отличия през последните години както у нас, така и в чужбина.  Другите две топ състезателки са Благовеста Герова, която е трета по ранкинг в света и Александра Новкова, която заема девета позиция в класирането при жените.

Екатерина Атанасова и Благовеста Герова ще вземат участие и в отборното състезание за спечелването на Интерконтиненталната купа като част от отбора на Европа.

Още двама представители на нашата страна ще присъстват на последващия отворен турнир в Америка. Това са Марио Томов, който е втори в Световната ранглиста по футбол на маса при младежите и Юлиан Пенев – топ състезател от най-големия клуб по джаги в страната ни СК „Джагоарс”.