Българският борец Едмонд Назарян сподели очакванията си за новата година и заяви, че ще се постарае да стане световен шампион. Младата надежда на българската борба остана 5-и в престижната класация за Млад спортист на 2019 година. 

"Чувствам се страхотно, че за поредна година успях да се кача на сцената и бях избран сред най-добрите млади таланти. Ще се старая всяка година да показвам успехите си и да стигна колкото се може по-високо."

"Имах голяма цел - да стана Световен шампион, но малко не ми достигна. Не съжалявам, това беше опит, всеки се учи от грешките. Вярвам, че ще успея да върна тази титла", заяви Назарян.

"За 2020 пак искам да стана световен шампион, защото все още не съм ставал. Ще дам всичко от себе си. При мъжете тази година ще участвам на Европейско първенство, където също ще се старая да съм световен шампион."

"Готов съм за прехода от юноши към мъже, трениран съм и чакам състезанията."

"Баща ми вкъщи ми помага със своя опит, правил е много грешки и ми помага в това, което ми липсва. Емил Иванов също е бил опитен борец, всеки ден е с мен на тренировки", призна Назарян.