Едно събитие, над 100 души, всеки от тях с една обща цел – преследване на перфектното тяло. За едни това е мания, за други – фикс идея, а за трети – начин на живот.

Само месец остава до турнира по културизъм „Пловдив”. Очаква се надпреварата да привлече стотици участници, сред които и един български представител.

В последната група попада и републиканският шампион по класически културизъм за младежи до 180 см Майкъл Спасов. Едва 21-годишен, Майкъл за пръв път ще направи и прехода към мъжката категория.

Усвоил тайните на този специфичен спорт, той представя себе си като човек с вроден състезателен дух. Преминал през редица спортове, Майкъл си спомня и години, в които за пръв път се появява любовта към фитнеса, когато е 14-15-годишен.

Фитнесът и преследването на перфектното тяло винаги са били теми, будещи нееднозначни мнения и дискусии. През призмата на човек, който е намерил правилната форма, Спасов разкри и част от спецификите на този спорт.

Подобна отдаденост винаги изисква и определени жертви. Нещо, в което 21-годишният Майкъл нееднократно се е убедил. А с лишенията, често идват и понякога комичните случки.

И докато опитва да постигне мечтаната фигура, Майкъл съвместява времето във фитнеса със студентските задължения и лекциите по фармация. А един лайт мотив остава в основата на всичките му успехи...


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS