В очакване на първия мач в историята мач на Кубрат Пулев на професионалния ринг в България надникнахме в боксовата академия на Кобрата. Дългогодишният треньор на братя Пулеви Борислав Бояджиев застана пред камерата на NOVA и прогнозира успех на Кобрата над Самюел Питър.

Кобрата ексклузивно пред NOVA: Подкрепата на хората е много важна

Големият мач е на 3 декември в „Арена Армеец“ в София. Той ще бъде излъчен в ефира на Нова Броудкастинг Груп.

Очаква се Тервел Пулев да направи своя дебют на професионалния ринг в „Нощта на шампионите“ в столицата. Съперникът му ще стане ясен в идните дни.

„Би било радостно двама братя да постигат добри резултати“, започна Бояджиев.

“Контузиите бяха в предкиткините кости на дясната и лявата ръка на Тервел. Бяха се превърнали в хронични травми. Беше нужно повече лечение. Такива травми, ако не се лекуват, може да има неприятни последствия. Самото му качване на ринга като професионалист затваря пътя му назад към аматьорския бокс. Това е естественото развитие на една кариера. По всяка вероятност след този мач ще се подпише договор, но Тервел ще обясни”.

Тервел: С Кубрат ще ви зарадваме с две български победи

„Всички се надяваме Кубрат да завърши успешно мача и да победи. За пръв път в България се прави шоу от такъв ранг. Питър не бива да се подценява. Като всички българи вярвам, че Кобрата ще бие. Доколкото чета, Питър изявява претенции за завръщане в световния елит. Дано не се случи“, каза Бояджиев.

„Не само заради успехите на Кобрата, но успехите в олимпийския вариант на бокса, спомагат за повишаване на интереса към нашия спорт. Има много деца с качества и талант. Работа на треньорите и федерацията е да доразвие тези деца, за да може да се постигат по-добри резултати“, завърши специалистът.


Билетите за историческото за България събитие са в продажба на www.eventim.bg.