Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа вярва в силите си да се превърне в една от модерните икони на професионалния ринг, макар и да няма толкова опасни противници.

Британецът така и не получи реванш от легендата Владимир Кличко, след като го надви през април на „Уембли”. Украинският колос без съмнение беше най-голямото име, срещу което 27-годшният боксьор се бе изправял,  а предвид действащите в момента бойци, този двубой може да си остане най-знаковият в кариерата на Джошуа за дълго време.

Джоузеф Паркър се закани да нокаутира Антъни Джошуа

Джошуа призна, че се страхува от Пулев и Уайлдър

„Според мен наследството се твори с битки”, коментира Джошуа, на  когото му предстои да се изправи срещу родния боксьор Кубрат Пулев в Кардиф на 28 октомври. „Можех да се изправя срещу Джо Блогс, който според букмейкърите няма как да ме победи, но като нищо той можеше да ми се опълчи много здраво и да си вдигне акциите.”

Легенда в бокса: Джошуа още не е суперзвезда

„Точно такива моменти създават съперничества като тези между Джордж Форман, Джо Фрейзър и Мохамед Али. Става дума за боксьори в пикова форма, които се бият помежду си. Не разполагам с такъв човек сега, но никога не знаеш какво ще се случи. Хората може и да си мислят, че мачът срещу Пулев ще бъде лесен, но той може да дойде и да ме постави в ситуация, с каквато не съм се сблъсквал досега. Може да се окаже изключителен двубой”, допълни Джошуа, който има 19 победи и 19 нокаута на профиринга.