След като от лагера на Антъни Джошуа на няколко пъти вече споделиха, че следващият мач на боксьора ще бъде срещу Кубрат Пулев, сега и самият Джошуа потвърди, че българинът ще бъде следващият му съперник.

Пулев е задължителен претендент на пояса от IBF, а в същото време след отказа на Владимир Кличко за реванш срещу Джошуа, задължителният претендент на WBA Луис Ортис предяви претенции да срещне британеца. Шампионът обаче сподели, че Ортис трябва да почака.

Мач Джошуа - Пулев ще има още тази година

"За съжаление Кличко се оттегли - това беше мач, който очаквах отново с нетърпение, но всичко се случва с причина и сега ще трябва да се срещна с някой от задъдлжителните претенденти", сподели Джошуа.

"Задължителният ми мач с Пулев е в сила от година. Задължителният мач с Луис Ортис е в сила от два месеца. Имам задължения в сила за изминалата година IBF ми даде да се бия с Кличко. Трябваше да подпишем споразумение, че веднага след мача с Кличко (ще се бия с Пулев) или ако няма реванш."

От WBA продължават да упражняват натиск върху Джошуа за мача с Ортис и го заплашват с отнемане на пояса, но той се надява да запази и двата пояса и да се бие първо с Пулев, а след това с Ортис.

"Щях да се бия първо с Ортис, ако той беше следващият човек преди Пулев. С моя екип сядаме и говорим, мислим какво е най-доброто и продължаваме напред. Обичам да се бия за коланите: това е история, но важното е какво е добро за мен и моята кариера в дългосрочен план."

Джошуа с надменно изказване за Кубрат Пулев

"Определено ще се бия в двете задължителни защити, защото те са вълнуващи. Става дума за това, дали някой е търпелив или иска коланите сега. Хората казват, че искат да се бият с мен. Те не искат това, искат наградите, които идват с това да се бият с мен. Ще получат своя шанс."

"Докато (политическата обстановка в бокса) не ме спира, ще се бия. Правилата и регулациите, които са въведени, го правят интересно: няма проблем. Ако случаят е такъв, ако ми отнемат колана, няма проблеми", допълни Джошуа.

Промоутърът на Кобрата: Ще сътворим история