Две грации ръка в ръка заедно на стълбичката

Невяна Владинова и Катрин Тасева се класираха съответно първа и втора в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в столичната зала „Арена Армеец“. Грациите ни добавиха още медали и от финалите в надпреварата в неделя. Направи впечатление как двете се хвана ръка в ръка на почетната стълбичка, доказвайки колко са близки. Двете ни гимнастички гостуваха в ефира на NOVA в компанията на главния мениджър на националния отбор и техен треньор Бранимира Маркова.

„Много сме щастливи наистина. Много вярвахме, че ще сме на стълбичката двете и ще пеем химна. Следващата ни мечта е на Европейското. Тъй като то е отборно, на стълбичката ще сме заедно отново. Публиката ни беше много силна, подкрепяше и другите състезателки. Нашата публика разбира и оценява всичко сложно на терена. Оценяваме любовта й. Сега очакванията са по-големи. Стремя се натам, но трябва още работа. Като цяло съм доволна, но има още какво да се желае. Много важна за мен е публиката. Мисля, че няма нещо, което да не сме казали. Всичко се знае. Лентата ми е най-емоционалното съчетание. На нея се чувствам най-спокойна и се раздавам. Чувствам я добре, мога да я владея и съм сигурна с нея“, сподели шампионката Владинова.

Тасева добави: „По-хубаво е да бъдем заедно на стълбичката. Така се чувстваме като отбор. Много благодарим на публиката, която ни подкрепяше. Всички говорят за моята топка. Много съм щастлива, че се харесва и тя ми е любима.“

Бранимира Маркова сподели, че двете ни грации се стимулират от овациите на публиката, а не се плашат от нея.

„Много им се радвам. Те показват колко много се обичат. Невяна игра както винаги съм си мечтала да играе – със съмочувствие и много смела. Имаше и неточности, но в процеса на работа ще изработим. Много е емоционално пред българска публикац Важно беше, че овладяха емоциите си. Те са състезателки, които публиката им помага. Тя не ги плаши, а ги стимулира. След една седмица заминава на Европейското. Целта ни са медалите. Предстои ни и Световното тази година.“, каза Маркова.

Свързани материали

  • Грацията Владинова: Доволна съм, дано на Европейското сме още по-силни Грацията Владинова: Доволна съм, дано на Европейското сме още по-силни
  • Владинова и Тасева – господарките на многобоя в София Владинова и Тасева – господарките на многобоя в София
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Катрин Тасева Невяна Владинова

Други спортове