Състезателката по борба Тайбе Юсеин и гимнастичките Невяна Владинова и Катрин Тасева бяха определени за номер 1 на СК Левски за 2017 година.  За 19-ти пореден път изявени спортни имена и деятели избраха най-добрите спортисти на клуба и ги наградиха на церемонията "Синя звездна класация".

Призьорите в отделните категории получиха световноизвестни класически произведения и българска литература като част от кампанията на кмета на район "Подуяне" Ева Митова "Спортът и книгата". Към кампанията, която е част от "София 2018 - Европейска столица", се присъединява и клуб "Левски".  На церемонията присъстваха редица легенди на СК Левски, както и настоящия спортисти, сред които Ваня Гешева, Мария Гроздева, Нешка Робева, Иванка Христова, Георги Мърков, Александър Томов, Едуард Вълчев и други.

Синя звездна класация

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

За треньор номер 1 на годината беше избран Петър Касабов, старши треньор на националния отбор по борба за жени. Представителите на борбата не присъстваха на церемонията, тъй като в момента са на лагер на Белмекен. СК Левски е едно от най-старите спортни дружества в България и на 24-и май 2014-а навърши 100 години от основаването си. "Благодаря на клуб Левски, за който се състезавам от 11-годишна. Пожелавам на всички спортисти да са здрави и да славят името ни, защото "Само Левски!", заяви Невяна Владинова, която спечели бронзов медал на световното първенство.  Катрин Тасева подари огромен букет на председателят на СК Левски Бранимира Цветанова от името на клуб Левски-Илиана. Катрин Тасева коментира и думите на президента на БФХГ Илиана Раева, която вчера беше доволна от представянето на гимнастичката на контролното, но "пред нея има огромно НО. . .

" Медиите тълкуваха думите на Раева, че това се отнася най-вече за проблемите с килограмите, които има Тасева. На въпрос на водещия Влади Въргала за килограмите ли става въпрос Тасева каза: "И това и още не съм готова напълно за състезания. Все още не съм в перфектна състезателна форма". 

Синя звездна класация

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Бранимира Цветанова благодари на президента на клуб по художествена гимнастика Левски Нешка Робева, която с приходите от последния си спектакъл "Няма такова шоу". е платила парното за залата на Герена и за провеждането на церемонията.Тя получи грамота от Бранимира Цветанова.  Цветанова заяви, че ще има изискване всеки клуб от Левски, който е домакин на състезание през 2018 година да дарява книги за призьорите. "Нищо няма да обещавам. На моята възраст да се правят дългосрочни планове е смешно. Спортът е болест, силно заразна болест. Благодаря на всички, които запазиха това дружество. Спортистите са длъжни да четат. Ние се замогнахме от шоуто и не може да си представим, че няма да споделим това с другите", каза легендарната Нешка Робева.

За най-добър перспективен млад състезател бяха отличени Денис Димитров (кану-каяк, бронзов медалист от европейско първенство за юноши), Адриан Андреев (тенис, трето място на европейското първенство до 16 години) и Миглена Селишка (борба, бронзов медал на европейското първенство за девойки). Наградата за пробив в световния спорт получиха състезателката по спортна гимнастика Памела Георгиева и Радослав Костов Марков (джудо и карате). Отбор на годината стана баскетболният тим на Левски за момичета до 14 години, със старши треньор Красимира Гогова, който стана шампион на България за миналия сезон. Специалният приз за "всеотдайност" получи баскетболният треньор в БК Левски Иван Гогов.