Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев сподели мнението си преди европейското първенство в Римини (Италия), което ще се състои от 24 до 27 април за мъже и младежи и от 2 до 5 май за жени и девойки.

Динев разкри и имената на състезателите, които ще представляват България на форума.

„В неделя пътуваме за европейското първенство. Остават броени дни, а съставът вече е определен. Вчера приключи последното контролно за младежите. Кимахме колебания за един от състезателите кой да попадне в отбора като пети човек, дали да бъде Любомир Станоев или Георги Стоянов. Последният обаче показа във всичките тези контролни, че е по-добре подготвен и той влиза в състава. Другите двама са братята Йоан и Давид Иванови, Никълас Наков и Наско Миков при младежите”, сподели Красимир Дунев.

При мъже за съжаление един от основните състезатели Еди Пенев претърпя контузия в рамото и излезе от отбора. Той бе заменен от Йордан Александров, който ще участва на четири уреда и ще даде много добри оценки за отбора. Другите състезатели са Димитър Димитров, Кевин Пенев и дебютанта Даниел Трифонов”, каза още той.