Председателят на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов коментира предстоящата колоездачна обиколка на България.

"Ситуацията е доста сложна в световен мащаб, както и в България, но ние смятаме, че ще се справим доста добре и ще организираме един добър празник за българското колоездене. Каним всички любители на колоезденето да заповядат, но нека спазват всички противоепидемични мерки по време на мероприятията и очаквам това да бъде един празник за българското колоездене", коментира той.

"За мен човек винаги може да намери оправдание нещо да не се случи, ние се опитваме заедно с Управителния съвет на федерацията по колоездене да организираме това състезание, което е нещо имиджово, ключово като цяло за България, не само за българското колоездене и искаме да дадем шанс на всички български състезатели да участват и да се изявят. Да премерят сили с най-добрите европейски състезатели и да го върнем в календара на Световната колоездачна федерация", добави той.

"На 27 юли в 18:00 часа на храм-паметника Александър Невски ще бъде направен пролога, както и представянето на отборите и смятам, че това ще се превърне в един празник за колоезденето в България. След това следват етапите от София до Пазарджик през Боровец, след това от Пазарджик към язовир Батак с едно доста сериозно изкачване, над 1000 метра денивелация с финал в Пловдив, след Пловдив пътуваме към Сливен, който е изявен колоездачен център, а финалът ще е в Бургас, където ще наградим и най-добрите състезатели", каза още Кузов.

"Ще го кажа кратко, през 2024 година, когато отбелязваме 100 години от първия старт амбицията е да го транслираме по Евроспорт", каза в заключение той по повод амбициите за развитие на обиколката.