Кирил Николов – Дизела се подготвя да премине скоростното трасе Е4 и да направи нов рекорд.

„Целите са няколко до края на сезона. В другиден заминавам за САЩ, където ми предстоят две състезания. В средата на септември е най-важното ми състезание“, коментира Николов.

„Искам да премина скоростно Е4, като искам да бъде за 48 часа. В крайна сметка рекорд може би ще има, но търся такива предизвикателства. България не е такава голяма държава и планините не са толкова големи. Е4 е може би по-трудно като терен и за това ще бъде толкова интересно“, добави той.

„За първи път в спортната ми кариера имах толкова дълга контузия, която продължи три месеца. В момента не мога да повярвам, че съм толкова добре.“

„Пирин Ултра“ ще бъде доста интересно състезание. Очаква се всички най-добри да бъдат в Банско. Очаквам да се получи силно състезание. Трасето е дълго 66 километра. Контролното време е 16 часа, но по мой изчисления победителят ще завърши за малко над 7 часа. Когато застана на старт, моите амбиции са високи. Целта ми е да вляза в топ 3, а ако имам ден да победя, ще бъде супер“, продължи Дизела.

„Рано или късно моят рекорд на Ком-Емине ще бъде подобрен“, каза още Николов.

„Пирин Улта“ ще се проведе на 5,6 и 7 октомври в Банско.