Министерството на младежта и спорта и български спортен тотализатор отличиха най-добрите спортисти на България за изминалата година на церемонията „Спортната слава на България 2023“. Награждаването се проведе в тренировъчната зала на "Арена София".

"Трябва да кажа, че това са хората, които вдигат самочувствието на цялата нация. Постиженията в спорта се отразяват пряко върху обществото. Ние искахме да благодарим за всички усилия, които са положили през миналата година и които ще продължат да полагат през тази много важна година", сподели Димитър Илиев церемонията.

start-photo.bg
100 снимки

"Това е знак, че спортът вече е държавна политика. Ще обръщаме внимание на нашите атлети и ще се грижим за тях. Ще направим така, че те да се чувстват подсигурени в тази толкова важна олимпийска година. Надявам се спортът да направи крачка напред, ние имаме уникални таланти. Понякога те са оставени в ужасни условия и това трябва да се промени", допълни министърът на младежта и спорта.

"Всеки ден имам разговори. Истината е, че това не зависи от мен. Моят пост не е на дневен ред. За мен няма значение кой какво говори. За мен има значение да правя добро за спорта и младежите на България, това ме мотивира. При щангите върви разследване, оказваме пълно съдействие. Това бе едно грозно петно върху българския спорт", завърши той.