Двукратната световна шампионка във фигурното пързаляне Албена Денкова беше гост в предаването "Събуди се" в ефира на NOVA. Тя говори за живота си на леда и извън него.

"Съчетанията ни с Максим са малко по-абстрактни, нямаше как да намеря подходяща музика, тъй като нещата трябва да търпят развитие. Това че съм извън България не е нещо необичайно, но ми тежи, не мога да свикна, липсва ми семейството, времето, слънцето. Като си дойдох тук и видях небето, толкова благо се чувстваш", коментира Денкова.

"Живеем леко затворено, искам да го променя, мислех, че след като прекратя състезателната си кариера нещата ще се променят, но все още не са", коментира още фигуристката.

"Пред българска публика искам да направя това, което е най-доброто. За мен е важно, че се пързалям като двойка с Максим, трябваше да го догонвам в техническо отношение, когато хванеш човек на леда, получаваш подкрепа", допълни Денкова.

"От 11 години не сме активни спортисти, ние сме творци, възприемам нещата не само като спорт, а като един мини спектакъл", добави фигуристката.

"Трябва да си много здраво стъпил на земята, трябва да вървим напред", коментира Денкова.

"Емоцията при срещата с феновете е различна, има хора, които не водят охолен живот, а се подписвам на билет, който струва 60 лева, за тях една прегръдка или снимка значи страшно много", завърши легендарната ни фигуристка.