Родната лекоатлетка, Мирела Демирева, сподели пред NOVA как приема периода на самоизолация, който бе наложен след пандемията от коронавирус. Сребърната медалистка от Рио 2016 се намира в Холандия, където продължава подготовката си за Олимпиадата в Токио, чието провеждане все още остава под въпрос. 

"Аз взех решение, което балансира чисто човешките отговорности - това да се самоизолирам, и професионалните - да поддържам форма. Както знаем, Олимпиадата не е отменена." 


Незабравимата сребърна вечер на Мирела Демирева от Олимпиадата в Рио можете да си припомните ТУК!


Демирева призна, че е помолила своя треньор – Рини Ван Лееуин, да не присъства на тренировките ѝ.

"Много по-спокойно ми е, че в момента той не е до мен. Все пак поддържаме връзка всеки ден и ми пише тренировките."

"Ако ме питате дали искам отново да скачам на Олимпиада – да, искам. Чувствам се готова, работила съм много за това. Но никога не съм спортувала на всяка цена, а това ме прави много свободна. Въпросът е дали може да се даде равен шанс на всички спортисти да се класират на Олимпиадата", заяви Демирела. 

За финал, родната шампионка отправи призив към българите. 

"Да не се страхуват, нека не изпадаме в паника, да се доверим на експертите, които се грижат за нас. Да си дадем шанс да забавим малко времето, да правим нещата, които обичаме, да прекарваме време със семейството си. Малко повече любов, разбиране и въображение. Сега имаме време да правим неща, за които то никога не стига", завърши Демирева.