Състезателката ни в скока на височина Мирела Демирева даде обещание за олимпийска титла на Игрите в Токио след 4 години. Тя бе наградена от спонсора на българската федерация по лека атлетика за завоювания сребърен медал в Рио де Жанейро.

„Знам какво искам. Аз искам да скачам на високо. Не мисля да се страхувам и да се пазя. Чаках достатъчно дълго”, заяви тя при връчването на наградата. 

От няколко години Демирева се подготвя в Холандия, като неин треньор е местният специалист Руни ван Лееуин. Тя сподели, че желанието за промяна в тренировъчната й програма я е подтикнало към тази крачка. Според атлетката ни българският спорт има нужда от създаване на по-добри условия за подготовка и от иновативност, съобщава NOVA.

„Знам, че мога да скоча 2 метра. Виждам потенциал за скокове над 2 метра. Наистина има  много работа за това, но нещата ми се случват изключително лесно. Случват ми се бързо и леко. Вече съм се настроила за злато в Токио, така че защо пък да не обещая – да, злато в Токио”, заяви лекоатлетката. 

Олимпийската вицешампионка каза още, че не смята да пропуска състезание, тъй като всеки един старт вдига ниво й. А Нейната цел е да стане най-добрата в дисциплината през следващите 4 години.