Дерик Люис постигна категорична победа над Травис Браун в главния мач от ММА галавечерта, организирана от UFC в Халифакс, Канада. „Черният звяр“ надви опонента си по брутален начин с нокаут във втория рунд.

За 32-годишния Люис това беше 6-а поредна победа, което обясни доброто му настроение в интервюто след мача. Всъщност роденият в Лузиана боец съвсем не изглеждаше като сигурен победител след първия рунд. Браун успя да го нарани много сериозно на три пъти с ритници в тялото. Нещата се преобърнаха в началото на следващата част, когато зловещо ляво кроше в слепоочието свали Браун на земята. Той успя бързо да се изправи, но очевидно не бе в състояние да окаже никакъв отпор. Люис започна да го обработва по свиреп начин с юмруци, а накрая го свали и на земята, където вкара няколко удари с лакът в главата на Браун. Последният успя някак да се измъкне от тежката ситуация, когато за Черния звяр го спипа с дясно кроше. То окончателно довърши Браун, който падна по гръб, а Люис директно го възседна и продължи да го налага. Това накара реферът да сложи край на боя.

В интервюто след победата си Люис реши да уязви допълнително опонента си, като повдигна темата за обвиненията в домашно насилие, отправени от бившата му съпруга, и последвата му връзка с ММА дивата Ронда Раузи. „Знаех, че имам по-голямо сърце от него. Той се нарича мъж, но обича да удря жени. Така че какво да го обсъждаме повече. Имам толкова повече кураж в сравнение с него. Къде е сега хубавото зад**че на Ронда Раузи?“, каза Люис на микрофона.