Националният отбор по тенис на маса започна подготовка за старта на Европейските квалификации на отборния шампионат през 2019-та година. Лагерът протича в столичния комплекс "Диана" под ръководството на старши треньора Асен Асенов. Наставникът има 20-годишен опит в Германия като състезател и треньор.

На 27 февруари България ще бъде домакин на Чехия при мъжете и на Сърбия при жените. Мачовете ще се играят в "Арена Асарел" в Панагюрище.

В мъжкия състав на България са най-добрият ни парасъстезател Денислав Коджабашев, Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Стефан Тодоров и лидерът в националната ранглиста Теодор Александров.

При жените ще ни представят Калина Христова, Есин Саид, Кристина Враменцалиева и европейската шампионка за девойки до 18 г. Мария Йовкова.

Федерацията по тенис на маса поставя като основна своя цел утвърждаването на младите състезателки, които съставят женският ни тим. Надеждите към мъжете обаче се простират и по-далеч.

С амбицията и вярата на старши треньора Асен Асенов целите изглеждат не просто ясно очертани, а дори се прокрадват смели мечти за бъдещето. Регламентът за първото стъпало европейските отборни квалификации предвижда първият тим в групата да се класира директно, докато вторият ще играе бараж през 2019 г.