Повече от 230 души са арестувани при безпрецедентна акция срещу трафик на забранени допинг вещества. Акцията се е провела едновременно в 33 държави, сред които и България. Иззети са над 3 милиона дози анаболни стероиди и фалшиви лекарства, съобщава NOVA.

Разбити са 9 подземни лаборатории и 17 организирани престъпни групи. Спрени са и над 20 тона непреработени стероиди, подготвени за допинг субстанции.

Операцията е ръководена съвместно на италианските карабинери, съвместно с Интерпол и Световната антидопингова агенция.

Вчера румънски полицаи са открили 4500 таблетки и 2625 ампули с високорискови допингови вещества в микробус, който е бил управляван от български гражданин. Той превозвал различни стоки от нашата страна към Унгария.

Българският шофьор е заявил, че е служител на нашенска куриерска фирма и не е каква е пратката.

Фитнес инструкторът Ричард Величков потвърждава, че и у нас всеки може лесно да се сдобие със забранени химични съставки. Те се разпространявали от човек на човек.

„Някои от тях, които дават, може би имат знания, защото самите те са ползвали химия, готвили са се за състезания и знаят как действа. Не бива да се поръчва на сляпо. Когато е менте, или гаражно производство, има много странични ефекти”, сподели Ричард Величков.