България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл жени на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните заявки за Купата в столицата. Надпреварата в "Арена Армеец" ще се проведе от 8 до 10 април.

За Италия в индивидуалното на килима ще участват София Рафаели и Милена Балдасари. Както е известно, гимнастичките от Русия и Беларус бяха изключени от състезанията под егидата на Международната федерация по художествена гимнастика след инвазията в Украйна. За Украйна са заявени Полина Карика и Виктория Оноприенко и ансамбъл жени, но тяхното участие е под въпрос.

При ансамблите, България е в състав София Иванова, Биляна Везирска, Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова и Женина Трашлиева, като Иванова и Везирска ще играят в по едно от съчетанията. Очаква се в София да пристигнат и силните ансамбли на Азербайджан, Италия и Япония.

Калейн и ансамбълът ще стартират сезона на Гран При Марбея в края на месеца между 25-27 март, а Стилияна Николова вече взе участие на международния турнир Афродита Къп, където се поздрави със златото в многобоя. За първата световна купа в Атина, която е от 18 до 20 март, за България са заявени две гимнастички – Татяна Воложанина и Ева Брезалиева.